Meteen naar de inhoud

Hoe werkt De Beweging?

Voor jou en jouw organisatie
De Beweging werkt voor jou en jouw organisatie. Beiden hebben een vruchtbare voedingsbodem nodig voor een gezonde, evenwichtige ontwikkeling. Het is even simpel als complex. Je leert terug te gaan naar je eigen basis: je lijf, het voelen, het denken. Je onderzoekt steeds de vragen die jou bezighouden. Met dat ‘materiaal’ werk je en zo verrijk jij jouw voedingsbodem. Jijzelf en je eigen werksituatie zijn vertrekpunt voor verdere individuele en organisatieontwikkeling, want deze hangen samen. Zo groei je in je eigen tempo en ontwikkel je verder bewustzijn. Dit werpt vroeg of laat zijn vruchten af.

Beter leren kijken en voelen
Je leert zien waarom iets wél werkt of niet in jouw situatie. En wat je beter kunt doen of laten. Deze aanpak is fijn, omdat de inzichten jou en jouw organisatie verder brengen. Het is niet bedacht vanuit een vooropgezet plan of vastomlijnde aanpak. Het leren gebeurt organisch door onderdeel uit te maken van een leer- en themagroep van mensen die op diverse posities bij organisaties werken. Samen ontwikkel je inzichten en doe je ervaringen op die je weer meeneemt naar je eigen organisatie.

 “Levend organiseren werpt zijn vruchten af”

Als organisatie leren
De directeur-bestuurder én andere collega(’s) van dezelfde organisatie doen mee. Bestuurders nemen deel aan bestuurdersleergroepen en andere collega’s aan ontwikkelaarsleergroepen. En in diep je (organisatie)ontwikkelvraagstukken uit waar ieder aan mee kan doen. Op de jaarlijkse oogstdag delen de groepen de opbrengsten. Leiding en ontwikkelaars gaan dezelfde taal spreken. Gedragen door de leiding leidt dit tot diepere impact van ontwikkelstappen in de eigen organisatie en voelbaar buiten de organisatie. 

Consument en producent
Thema’s die belangrijk zijn dienen zichzelf aan. In de praktijk blijkt verrassend vaak dat de groepsleden met vergelijkbare thema’s worstelen en willen deze samen beetpakken. Zo is ieder producent in de leergemeenschap. Het vraagt van elke deelnemer voorbereiding, actief stilstaan en samen uitwerken. De begeleiders bereiden bijeenkomsten voor met oefeningen.

“Leren en opladen doe je door samen te vertragen”

de beweging
Volg ons

Volg De Beweging op LinkedIn